نمايشگاه دو روزه طراحی پارچه نقش قماش
محلی برای آشتی هنر دانشگاهيان با صنعت
سیناپرس: در نمایشگاه طراحی پارچه نقش قماش که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، فارغ التحصیلان رشته طراحی پارچه و لباس اين دانشگاه مهارت های خود را در قالب طرح ها و تولیدات متنوع به نمایش گذاشته اند.
در این نمایشگاه 13 هنرمند با طرح هایی در موضوعات مختلف حضور داشتند:
- سبا سعیدی با موضوع قوس و قزح
- پريسان افتخاريان با موضوع پروانه
- مهناز شادمند با موضوع دريا و موجودات دريايى
- پرستو حافظی نژاد با الهام از برگ و ساختار برگ و طبیعت
- مارال صوفیانس با الهام از رویای کودکانه
- شکیبا حبیبی تنها با موضوع الهام از پارچه های chintz (نوعی پارچه هندی که تحت تاثیر هنر اسلامی به خصوص صفوی و مغول طراحی شده است.)
- فروزان قربانی با موضوع کتاب آرایی باروک و نگارگری صفوی
- یگانه احمدی با موضوع کتاب آرایی باروک و کاشی کاری صفوی
- آزاده آتشكاربا موضوع ميراث ميترا
- راضيه طوقی با موضوع هنر آفريقا
- ياسمن قربانی با موضوع تصاويرماهواره ای از شهر و كشورها
- پرستو صاحبی با موضوع شاعران معاصر
- مریم فتحی با مجموعه روح سبز طبیعت
مریم فتحی دبیر بخش نقش فوماژ این نمایشگاه در گفتگويی با خبرنگار سیناپرس در خصوص این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه حاصل کار فارغ التحصیلان رشته طراحی پارچه دانشگاه علم و فرهنگ است. این کارها به عنوان کار پایان نامه بوده که در قالب کار نمایشگاهی ارائه شده و مجموعه مواردی است که دانشجویان در طول این چند سال آموزش دیده اند.اين فعاليت ها شامل روش های طراحی پارچه، چاپ پارچه، بافت های روی پارچه، دوخت های تزیینی روی پارچه، دوخت هایی که شامل چهل تیکه دوزی و ما بقی موارد می شود هستند.
وی در پاسخ به این سوال که چه مقدار در این طرح ها از هنر گذشته الهام گرفته شده است، گفت: کارها دارای موضوعیت می باشند، برخی به صورت مدرن و توسط کامپیوتر و نرم افزار طراحی شده اند ولی برخی دیگر کارهای دستی و سوزن دوزی است، بچه هایی که کار کلاغه ای و باتیک انجام داده اند از هنرهای سنتی استفاده كرده اند.
فتحی همچنین در خصوص ارتباط با صنایع و تولید کنندگان نیز این چنین توضیح داد: بچه هایی که کارهای دیجیتال انجام دادند راحت تر می توانند به تولید وارد شوند و در فاز تولیدات روتختی و پرده قرار بگیرند، زیرا هم از نظر هزینه و هم از نظر وقت صرفه جویی زیادی انجام می شود و سریع تر آماده دوخت می شوند.
ولی کارهایی که دستی انجام شده اند غالبا کارهایی هستند که روح هنری دارند و خلاقیت زیادی در آنها به کار رفته است و در واقع مزیتی که میتوانند داشته باشند نگه داشتن دوخت ها و روش های سنتی است. البته غالبا با کارهای مدرن تلفیق شده اند، یعنی دوخت چاپ به صورت سنتی انجام شده است ولی طرح ها از قالب سنتی خارج شده اند.
دبیر بخش نقش فوماژ این نمایشگاه استقبال از نمایشگاه را خوب عنوان کرد و گفت: قرار گرفتن این نمایشگاه در دانشگاه علم و فرهنگ باعث استقبال خوب دانشجویان، معاونین دانشگاه و اساتید همکار شده است.
فتحی در انتها در خصوص زمینه سازی این نمایشگاه برای ورود این افراد به عرصه های اشتغال در حوزه تحصیلی خود عنوان کرد: در اولین روز نمایشگاه، سه نفر از دانشجویانی که وظیفه طراحی پوستر، بروشور و در مجموع طراحی های گرافیکی را برعهده داشتند برای فعالیت در يك مجموعه دعوت به کار شدند.
لازم به ذکر است این نمایشگاه 17 و 18 بهمن ماه در محل سالن همایش های بین الملل دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود.
عکس:زهره سوهانی